| Wartości odżywcze | Na 100g | Zwykły (135g) |
|---|---|---|
| Energia (kcal) | 378 | 510 |
| Tłuszcze | 8,4g | 11,4 g |
| w tym nasycone | 2,7g | 3,6g |
| Węglowodany | 49,3 g | 66,5 g |
| w tym cukry | 20.4 | 27,6 g |
| Błonnik | 11,3 g | 15,3 g |
| Białko | 26,1 g | 35,2 g |
| Sól | 1,1g | 1,5g |
Firepot - Liofilizat Danie Wykwintna Wieprzowina z fasolką, 485g /510kcal
Firepot - Liofilizat Danie Wykwintna wieprzowina z fasolką -135g
Obfite brytyjskie danie składające się z ziemniaków i wieprzowiny zapiekanej z trzema rodzajami fasoli w sosie pomidorowym. Chcieliśmy, aby nasze śniadanie było warte wstania — pyszna brytyjska niskotłuszczowa mielona wieprzowina, trzy rodzaje fasoli i chrupiące ziemniaki, a wszystko to w ciemnym i lepkim sosie pomidorowym. Z żarem tabasco i odrobiną świeżego imbiru, oto nasza wariacja na temat klasycznego Full English. To pożywne i rozgrzewające śniadanie na dni, kiedy wystarczą tylko domowe smaki. Dzieci też to uwielbiają, co sprawia, że jest to ulubieniec rodziny w kuchni Dorset firmy Firepot.
- Waga: 135g
- Kalorie: 510 kcal
- Zużycie wody: 350 ml
Dlaczego warto wybrać dania Firepot?
Firepot wykorzystuje technologię dehydratacji tj. suszenia gorącym powietrzem, dzięki czemu powstałe potrawy są smaczniejsze niż te z tradycyjnej liofilizacji. Firma opracowała własne urządzenia suszące, które są przyjazne dla środowiska dzięki niskiemu zużyciu energii elektrycznej. Dzięki powolnemu gotowaniu smak potraw jest pełniejszy – poszczególne składniki mają czas na wymieszanie w potrawie. W Firepot każdy z posiłków przygotowywany jest ręcznie ze świeżych produktów, a następnie gotowany etapami, tak jak w domu.
Firepot nie używa konserwantów, wzmacniaczy smaku ani oleju palmowego. Jedzenie doprawiane jest tylko przyprawami i niewielką ilością soli. Za całe przygotowanie odpowiadają ludzie – od krojenia składników pomieszanie gotowego jedzenia.
To co wyróżnia markę na rynku:
• Największa masa po uwodnieniu posiłku
• Brak sztucznych dodatków, ulepszaczy, konserwantów
• W składzie znajdują się lokalne produkty
• Wysoka kaloryczność posiłków
• Potrawy przed liofilizowaniem są gotowane, co daje intensywność smaku
• Szeroka oferta potraw: śniadania, dnia mięsne, vege, porcje XL
• Potrawy są suszone ciepłym powietrzem co wpływa na walory smakowe
• Firma nie używa oleju palmowego, a zastępuje go oliwą z oliwek i olejem rzepakowym
Skład dania
Mielona brytyjska wieprzowina (27%), fasola (fasola, borlotti, adzuki), ziemniak, cebula, ketchup pomidorowy (pomidory, ocet, cukier, sól, przyprawy, seler), czarna melasa, przecier pomidorowy, czosnek, Tabasco (ocet, czerwony pieprz, sól), imbir, olej rzepakowy, musztarda w proszku, sól, pieprz.
Alergeny: seler, gorczyca w proszku.
Wolne od laktozy i glutenu, bez oleju palmowego
Jak przygotować danie Firepot?
- Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym.
- Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
- Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
- Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
- Odczekaj kilkanaście minut.
- Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.
ŻYWNOŚĆ
Produkt należy spożyć przed upływem daty przydatności podanej na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chyba że na opakowaniu wskazano inne
warunki przechowywania.
Po otwarciu spożyć w czasie określonym na opakowaniu oraz przestrzegać podanych
warunków przechowywania.
Alergeny
Przed spożyciem sprawdź listę składników na opakowaniu, aby upewnić się,
że produkt nie zawiera substancji mogących wywołać reakcję alergiczną.
Na opakowaniu wymienione są również składniki, które produkt może zawierać
w śladowych ilościach.
W przypadku wystąpienia objawów alergii lub nietolerancji pokarmowej natychmiast
przerwij spożywanie produktu.
Zawsze postępuj zgodnie z zaleceniami zamieszczonymi na opakowaniu.

























